Ponosno predstavljamo da je naš kolektiv dobio pojačanje u vidu dugogodišnje novinarke i reporterke Azre Delmanović Avdić na poziciji glavne i odgovorne urednice.

Foto: V. Živković

Tendencija da se svakodnevno profesionalno, pravovremeno i vjerodostojno donose sve najnovije informacije uz kvalitetnu i kreativnu prezentaciju su jedan dio dugogodišnje poslovne politike portala Tuzlanski.ba, drugi se odnosi na unapređenje poslovanja i konstante ulaganja.

Nakon što smo u rad pustili dinamičniji i vizualno unaprijeđeni Tuzlanski.ba koji omogućava brži i kvalitetniji pristup sadržajima koji nastaju u našoj redakciji, nastavljamo donositi lijepe vijesti koje će trasirati put razvoja kroz sve prisutniju digitalnu transformaciju.

Azra Delmanović Avdić nova je glavna i odgovorna urednica portala Tuzlanski.ba.

Azra u kolektiv Tuzlanski.ba stiže s bogatim iskustvom stečenim dugogodišnjim radom na javnom servisu (FTV) ali i svježim idejama kojima je već  obogatila naš kolektiv, te uz nesebično dijeljenje svog znanja i pomaganja mladim kolegama i kolegicama nema sumnje da će posjetitelji pored osvježenog portala u smislu redizajna imati i kvalitetnije, svježije i zanimljivije sadržaje.

Bogato iskustvo koje prenosi mlađima

Medijska evolucija kao ključni izazov

Medijska evolucija kojoj svjedočimo donosi brojne izazove i prilike, posebno u kontekstu prelaska sa tradicionalnih na digitalne platforme. Azra je primjer novinarke koji je, uprkos uspjehu u javnom servisu, odlučila da prihvati nove tehnologije i digitalni sadržaj kao ključne elemente u nastavku građenja svoje karijere. Vizija stvaranja nove ere medija, koja odgovara izazovima digitalne transformacije, bila je presudna za njen korak ka web medijima.

“Svjesna sam da je atipično, da neko sa javnog servisa pređe u web medije, naročito ukoliko radite sa ljudima koji vas istinski cijene i podržavaju. Ipak, dvojbe nije bilo. Vizija i prezentacija ideje kreiranja nove ere web medija koji će odgovoriti svim izazovima digitalne transformacije su ključni razlozi zašto sam napravila nove korake u svojoj novinarskoj profesiji. U tom kontekstu intrigiraju me nove tehnologije, digitalni sadržaj i uopšteno medijska evolucija koja je već odavno počela. Oni koji rastu prave razliku. Vjerujem da proces spajanja stečenog iskustva na tradicionalnim medijima i novih znanja u svijetu digitalnih medija je zanimljiv spoj i put koji će, sigurna sam, postići dobre rezultate”, navodi Azra.

Nova energija, nove ideje 

O uređivačkoj politici

Uređivačka politika portala Tuzlanski.ba je usmjerena na nezavisno praćenje ključnih događaja kako lokalno, tako i globalno, uz proširenje sadržaja na raznolike teme. S tom praksom će se nastaviti, ali u narednom periodu slijede i novi projekti koji će  čitateljima dati novo iskustvo medijskog prezentiranja stvarnosti.

Vezani članak Dragi naši, pred vama je redizajnirani i osvježeni portal Tuzlanski.ba

“Potpuno nezavisno nastavljamo pratiti sva najvažnija događanja u Tuzli, BiH, regionu i svijetu, ali ćemo dati priliku i drugim zanimljivim sadržajima. U pripremi je i koncept realizacije i određenih video projekata koji će po kvalitetu produkcije odgovoriti svim izazovima i današnjim standardima kreiranja ovakvih sadržaja. Da ne otkrivamo sve, o tome ćemo u danima koji su pred nama“, zaključuje Delmanović Avdić.

Biografija 

Iza Azre Delmanović Avdić je sedam godina rada u medijima od kojih je pet na televiziji. U fokusu njenog novinarskog djelovanja su obični ljudi, njihove životne priče, problemi i izazovi, ali i posebnosti po kojima se izdvajaju i zaslužuju medijski prostor. Njen potencijal prepoznat je i na Univerzitetu u Tuzli gdje priprema studente novinarstva za tržište rada, a uporedo radi i na svom magistarskom radu u cilju nadogradnje znanja i njegove primjene u medijima.