Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlak Armin Mujkanović nastupa u formuli u Šampionatu BiH

Preuzmite sliku

Popularno

Kao što je najavio, Armin Mujkanović je prvog dana februara 2024. godine odlučio podijeliti sa javnošću velike vijesti i predstaviti novo vozilo s kojim će se takmičiti u Šampionatu BiH, ali i ponekom „izletu“ u FIA CEZ šampionat.

Nakon 11 godina u kategoriji 1 (touring automobili), Mujkanović je konačno uspio ostvariti svoj san i dugogodišnji cilj, a to je prelazak u kategoriju 2 (formule i bolidi). Nakon više od 10 godina, u Šampionatu BiH će biti viđen bolid formule, a o kakvom vozilu je riječ, uponzao nas je Mujkanović:

 • „Iza mene su dva nevjerovatna dana nakon kojih sam tek postao svjestan da zaista živim svoj san. Dakle, obavljena su prva testiranja bolida formule. Probao sam određene modele koji su mi dostupni i koji bi bili dobri za period tranzicije sa klasičnog automobila na formulu. Na stolu je tih nekoliko opcija, a na mom timu i meni je da sada dobro analiziramo sve ono što smo vidjeli i odlučimo koji bolid ćemo odabrati. U svakom slučaju, ovo su brutalne mašine koje nije ni malo lako kontrolisati na brdskim stazama, ali upravo ovakvo vozilo je bilo moj san kada sam se počeo baviti automobilizmom. Svoje znanje iz kartinga će sada biti posebno od koristi i mogu reći da već nakon prvog testa imam izuzetno dobar osjećaj i jedva čekam prvu trku koju ćemo voziti u Skradinu.“, izjavio je Mujkanović.

  Nakon ponovnog raspisivanja Šampionata BiH, Mujkanović je odlučio da se vrati pod zastavu BiH i bude prvi vozač nakon više od decenije koji će nastupati za Bosnu i Hercegovinu u bolidu formule.

  Ovime ispisuje nove stranice historije automobilizma BiH, obzirom na to da su prije njega u formuli nastupala tek dva vozača, a Mujkanović namjerava nastupiti i na nekoliko trka FIA CEZ šampionata gdje je lani osvojio titulu.

  Na njegovom putu, veliku ulogu igraju finansije pa će Tuzlak i ove godine morati mudro da bira koje trke će voziti, jer budžet je i dalje veoma ograničen.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,