Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla će do kraja ljeta dobiti moderno opremljenu stazu za karting

Preuzmite sliku

Popularno

Moderna karting staza biće napravljena na platou bivšeg Interexa u blizini petlje Šićki Brod.

Karting arena “Speed Extreme” odlučila je pored  Mostara izgraditi staze za karting u još nekoliko gradova Bosne i Hercegovine među  kojima su Tuzla, Bihać, Sarajevo i Banja Luka.

Ljubitelji oktanskih sportova, adrenalina ali i “obične” rekreacije ne moraju više odlaziti u veće gradove regije, jer će sve što je potrebno imati u Tuzli.

Mostar je svoju pravu karting arenu s 11 krivina ali i dugačkim pravcima za razvijanje brzina dobio još prošle godine. Također, je napravljena i odvojena staza za djecu, dugačka 80 metara s dva manja mini-bolida.

Tačno je da planiramo na ljeto graditi karting stazu u Tuzli i tako  na neki način postići i socijalni efekt, da se mladi puni energije dolaze tu prazniti, a ne da ‘divljaju’ po ulici. Karting je za to idealan, jer pruža sasvim dovoljnu dozu adrenalina, ali opet je sigurno okružje”, kazao je za Tuzlanski.ba direktor i vlasnik Karting arene “Speed Extreme” Mostar Zlatko Vejzović.

Više detalja i informacija o karting stazi koja će se graditi u Tuzli biće poznato kada se približi vrijeme realizacije cijelog projekta.

Ono što sa sigurnošću možemo kazati jeste da će izgradnja karting staze u Tuzli obradovati sve zaljubljenike u automobilizam u našem gradu ali i Tuzlanskom kantonu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,