Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stelantis će praviti milion automobila godišnje u Italiji

Preuzmite sliku

Popularno

Proizvođač automobila “Stelantis” saopštio je da je posvećen dostizanju nivoa proizvodnje od milion automobila i komercijalnih vozila godišnje u Italiji u okviru svog strateškog plana do 2030. godine.

U saopštenju objavljenom nakon sastanka u Ministarstvu za poslovanje i domaću proizvodnju, predstavnici “Stelantisa” su ponovili da Italija ima “centralnu ulogu” u globalnoj strategiji kompanije.

“Stelantis”, u čijem sastavu posluje i “Fiat”, napomenuo je da ima “volju da se stvori održiva budućnost za poslovanje u Italiji”, prenijela je agencija ANSA.

“Prošle godine u Italiji je proizvedeno samo 450.000 automobila u odnosu na 1,4 miliona registracija, a 80 odsto podsticaja završilo je za kupovinu automobila proizvedenih u inostranstvu, uključujući `Stelantis`. To više ne treba da se dešava”, izjavio je Adolfo Ruso, nekadašnji ministar za poslovanje i domaću proizvodnju.

“Stelantis” je krovna kompanija za 14 proizvođača automobila, među kojima su “Fiat”, “Alfa Romeo”, “Chrysler”, “Jeep”, “Citroën”, “Lancia”, “Maserati” i drugi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje