Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Snimio unutrašnjost gume, evo šta se dešava u toku vožnje

Preuzmite sliku

Popularno

Jeste li se ikada zapitali kako izgleda unutrašnjost automobilske gume za vrijeme njenog postavljanja na naplatke i vožnje cestom? Ovaj youtuber se ne samo zapitao tako nešto, nego je odlučio i snimiti jedinstveni pogled unutar gume svog Mercedesa

Na YouTube kanalu Warped Perception osvanuo je vrlo zanimljiv video kojeg je u manje od dvije sedmice pregledalo preko 7 miliona ljudi – pa je red da i vi budete među njima. Vlasnik ovog kanala snima svakodnevne prizore iz neobičnog ugla, u slow motion tehnici, ili na način na koji ih obično ne posmatramo. Tako se jednog dana zapitao šta bi se dogodilo da akcijsku kameru GoPro postavi unutar automobilske gume, pa se odmah i prihvatio posla.

Uspio je GoPro ugurati u prostor između aluminijskog naplatka svog Mercedesa i gume, pa je njime snimao sve što se dalje događalo. Kako izgleda postavljanje gume na naplatak, trenutak kada guma “sjedne” u svoje ležište dok se puni zrakom, ali i ono najzanimljivije – vožnju automobilom po ravnim i manje ravnim cestama.

Ako ste se i sami ikada zapitali šta se događa unutar automobilske gume u vožnji, ovaj će vam video na to pitanje odgovoriti, a usput možda nešto i naučite.

Za slučaj da vas je zaintrigirao ovaj youtuber, pogledajte još jedan od njegovih najgledanijih uradaka. Riječ je o vrlo atraktivnoj usporenoj snimci rada četverotaktnog motora s prozirnim poklopcem na kojoj se vide detalji ubrizgavanja goriva i njegovog izgaranja u cilindru. (Autonet.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,