Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prijedlog dizajna nove električne Vespe: Moderni dizajn sa retro notom

Preuzmite sliku

Dizajnerska firma Mightyseed Designs, koja se bavi transformisanjem nekada popularnih modela vozila u moderno ruho, predstavila je koncept električne Vespe 98, reinkarnaciju originalnog dizajna koji je proizveo Piaggio.

Vespa 98 electric prestavlja modernu interpretaciju originala koju odlikuju svedene linije i racionalizovani elementi. U suštini, nova Vespa (što na italijanskom znači osa) izgleda kao moderan skuter sa retro notom i električnim motorom, prenosi Kuća Stil.

 • Novi dizajn donosi odvažniji dizajn sa širim prednjim dijelom i modernim upravljačem. Najatraktivniji element vozila je svakako upravljač koji odstupa od uobičajenog zakrivljenog dizajna.

  Jedna od novina je to što jednosjed ne posjeduje retrovizore, već se oslanja na lidar tehnologiju, odnosno savremen sistem laserskog snimanja područja, koji se nalazi na zadnjem dijelu vozila.

  Na prednjem braniku, kao i na originalnom modelu, nalazi se LED svjetlo.

 • Električni motor se napaja energijom iz 30 Ah litijum-jonske baterije koja je smještena ispod jedinog sjedišta. Detaljnije informacije o snazi i autonomiji nisu otkrivene.

  Spušten zadnji dio sa interesantnim stop svjetlom pruža jedinstven izgled ovoj električnoj Vespi.

 • Vozilo je pogodno i za dalja putovanja jer posjeduje i veliki prostor za skladištenje ispod sjedišta.

  Da li će se kompaniji Piaggio dopasti dizajn koji je predložio studio Mightyseed Designs i da li ćemo ovaj model moći da vidimo na putevima – ostaje nam da vidimo.

   

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,