Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Policija Lamborghinijem prevezla bubreg i spasili život pacijentu koji je čekao hitnu operaciju

Preuzmite sliku

Popularno

Za manje od 5 sati bubreg je stigao u bolnicu Molinette u Torinu, gdje je 57-godišnjak čekao transplantaciju koja mu je spasila život.

Dragocjeni organ prevezli su prometni policajci koji su u Lamborghini Huracanu obavili još jedno putovanje koje je moglo spasiti živote počevši od bolnice San Salvatore u L’Aquili, gdje je bubreg izvađen. Više od 700 kilometara u 4 sata i 45 minuta.

Čim je obavljena transplantacija, bubreg je započeo s radom na najbolji mogući način i primatelj se odmah osjećao bolje.

  • Još jedna priča o patnji i nadi sretno je završila zahvaljujući superautomobilu s livrejom Državne policije koji je u sklopu nacionalnog Cross-over programa već mnogima omogućio spašavanje života, obavivši preko 200 iznimnih prijevozničkih usluga u korist delikatnog lanca doniranja organa.

    Za izvođenje ove vrste intervencije prednji prtljažnik Lamborghinija opremljen je posebnom rashladnom opremom za hitan transport organa za transplantaciju.

  • Specijalni policijski automobil, za koji se sjećamo da ga je donirao Lamborghini, opremljen je i defibrilatorom za hitno spašavanje ljudi.

    Osim što je odradio više od 350 operativnih servisa na cestama i autocestama, superautomobil je sudjelovao i na više od 1500 edukativnih skupova o sigurnosti na cestama u cilju širenja kulture sigurne vožnje, prenosi GP Maljevac.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje