Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi rekorder: Kupio je Lamborghinija i kroz 20 minuta ga slupao….

Preuzmite sliku

Popularno

Lamborghini je uprkos drastičnom porastu prodaje automobilska egzotika, a zahvaljujući “umijeću” vozača mogao bi postati zaštićena vrsta. 

Još jedan Lamborghini se nije puno navozio. I dok njegova braća najčešće stoje u nekoj kolekcionarskoj garaži, oni primjerci koji izađu na cestu ne izdrže dugo. Nepunih sedmicu dana nakon vijesti o stradavanju dva identična Aventadora najnoviji primjer dolazi iz Velike Britanije. Novopečeni vlasnik je preuzeo skupocjeni Huracan Performante Spyder u salonu i odmah se zaputio na autocestu.

Zadovoljstvo upravljanja 640 KS snažnom zvijeri nije potrajalo. I iako bismo očekivali da je i ovdje za nesreću kriv vozač Lamborghinija, stvari su kudikamo drukčije. Naime, prema policijskom izvještaju, Lamborghini je uslijed mehaničkog kvara naglo stao na autocesti. Vozač kombija nije imao dovoljno vremena za reakciju pa je završio u stražnjem kraju bolida. Sudeći po fotografijama, šteta na italijanskoj zvijeri je velika i vrlo vjerovatno će završiti kao izvor dijelova.

Nije poznato je li i koliko vozač Lamborghinija povrijeđen. Vozač kombija je hospitalizovan s lakšim povredama glave. Huracan Performante Spyder u Evropi starta cijenom od oko 261.000 eura. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,