Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

BMW-ov M odjel predstavio je novu četvorku

Preuzmite sliku

Popularno

BMW je predstavio najnoviju generaciju svog M4, sa snažnijim motorima i atraktivnijim izgledom. BMW M4 Coupé i BMW M4 Cabrio proizvode se u tvornici u Dingolfingu, a lansiranje novih modela na svjetsko tržište počet će u martu 2024.

 • Krenimo s motorizacijom: redni šestocilindrični motor s M TwinPower Turbo tehnologijom ubuduće će biti dostupan u tri razine performansi. Ona bazična je kombinacija varijante pogonske jedinice od 353 kW/480 KS sa 6-stepenim ručnim mjenjačem u verziji M4 Coupé.

  Pogon u novom BMW-u M4 Competition Coupé isporučuje maksimalnu izlaznu snagu od 375 kW/510 KS, prenoseći snagu na cestu preko 8-stepenog M Steptronic mjenjača s Drivelogic tehnologijom.

  Poput 8-stepenog M Steptronic mjenjača ugrađenog u sve ostale varijante modela, 6-stepeni ručni mjenjač u novom BMW M4 Coupéu savršeno je prilagođen karakteristikama performansi svakog motora.

  Dostupan i s pogonom na sve kotače

  U kombinaciji s M xDriveom – koji se nalazi u varijantama pogona na sva četiri kotača i Coupéa i Cabrioleta – ovaj prijenos jamči izuzetno superiornu transformaciju izlazne snage – sada povećane na 390 kW/530 KS – u dinamiku vožnje.

 • Inteligentni pogon na sva četiri točka M xDrive novim verzijama daje izvanrednu trakciju koja se izražava u impresivnim vrijednostima ubrzanja. Zahvaljujući potpuno varijabilnom aktivnom M diferencijalu u prijenosu na stražnjim kotačima, sustav M xDrive također poboljšava onaj tipični M osjećaj tokom dinamičnog skretanja. Preko izbornika za podešavanje vozač može, uz zadanu postavku 4WD, odabrati i 4WD Sport način u kojem je veći postotak okretnog momenta usmjeren na stražnju osovinu.

 • Nadalje, različite varijante modela mogu se shvatiti kao vozila po narudžbi jer svaka od njih poboljšava iskustvo ekstremne sportske vožnje posebnim aspektima. Na primjer, krov od plastike ojačane ugljikom (CRP) standard je na svim varijantama BMW M4 Coupéa.

  Sofisticirani mekani krov

  BMW M4 Competition Cabrio s M xDrive nudi jedinstvenu priliku za uživanje u M-tipičnoj izvedbi uz izvanredno iskustvo vožnje na otvorenom. Sofisticirani mekani krov automobila kombinira prednosti tvrdog krova na uvlačenje s izgledom klasičnog platnenog krova. Električni pogonski mehanizam omogućuje otvaranje ili zatvaranje tokom kretanja.

 • Novi BMW M4 Coupé i novi BMW M4 Cabrio spajaju ekskluzivni štih sportskih automobila s naprednom digitalizacijom. M-specifične informacije na BMW zakrivljenom zaslonu visoke rezolucije, koji je nagnut prema vozaču, pomažu vozaču da se u potpunosti usredotoči na zadatak, a to je vožnja.

 • Kombinacija potpuno digitalnog zaslona sastoji se od 12.3-inčnog zaslona iza upravljača i kontrolnog monitora s dijagonalom zaslona od 14.9 inča. Danas sve verzije M4 imaju idealne preduvjete za nastavak svoje popularnosti na međunarodnim automobilskim tržištima. SAD je postao glavno prodajno tržište za BMW M4 Coupé, a slijede Kina, Njemačka i Velika Britanija, piše Index.hr. (Foto: BMW)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,