Šta boja vašeg automobila govori o vama?
Foto: Tuzlanski.ba

Proizvođači automobila vjeruju u mogućnost bolje prodaje automobila zahvaljujući i bojama limenih ljubimaca, dakako, a iza te teorije stoje vrlo velika psihološka istraživanja.

Autiboja2

Od samih početaka autoindustrije do današnjih dana nije se prestao proučavati odnos boje automobila i kupaca. Brojne studije povezale su određene boje vozila s određenim tipovima ljudi.

Na taj način proizvođači i trgovci lakše se mogu prilagoditi potrebama kupaca, a samim time i prodaja bolje ide.

Ako mislite da su neke boje automobila ''sulude'' ili potpuno nepotrebne - vjerujte, one su tu iz jako dobrog razloga. Što boja vašeg automobila govori drugima saznajte:

Zlatna boja

Vlasnici auta zlatnih nijansa odašilju poruku da su prijazni, inteligentni i glamurozni. Takva boja definitivno će privući poglede drugih vozača i prolaznika. Želite li baš to - zlatna je vaša boja!

Zelena boja

Tamnozelena boja auta govori da ste dobro izbalansirani, povjerljivi i tradicionalni, dok svijetlozelena znači da se sjajno nosite sa stresnim situacijama, odnosno da uopšte niste podložni toj napasti.

Žuta boja

Vlasnici žutih automobila šalju poruku da su razigrani i puni smisla za humor. Takve osobe obično su mlade u srcu bez obzira na godine.

Smeđa boja

Smeđa boja označava snagu, unikatnost i povezanost s prirodom. Vozači automobila ove boje često zahtijevaju i elegantnost.

Narandžasta boja

Umjetnička i kompleksna - to su glavne odlike narandžaste boje, a vlasnici narandžastih vozila važe kao unikatne i kreativne osobe.

Plava boja

Vlasnici automobila svijetlijih nijansi plave boje odašilju poruku da su mirni, vjerni i iskreni, dok tamnije nijanse garantuju povjerenje i autoritet.

Siva boja

Neutralna i praktična - osnovne su karakteristike sive boje, a vlasnici sivih vozila često su vrlo pragmatični.

Crvena boja

Senzualna, dinamična i otvorena - osnovne su karakteristike crvene boje, a vlasnici crvenih vozila ne srame se činjenice da privlače pažnju. Oni koji biraju tamnije nijanse crvene pokušavaju se malo manje isticati.

Srebrna boja

Vlasnici srebrnih automobila poručuju da su okrenuti budućnosti, prestižu i eleganciji. Srebrna boja vlasnicima takvih vozila daje osjećaj da njihov limeni ljubimac vrijedi više.

Bijela boja

Vlasnike automobila bijele boje teško je zadovoljiti. To su obično ljudi koji vole da stvari budu vrlo čiste i direktne.

Crna boja

Snaga, elegancija i klasika - odlike su crne boje, a vlasnici crnih vozila često su osobe kojima je teško manipulisati. Ujedno i u njihovom ormaru preovladava crna odjeća. (Netmobil.hr)