Stanje na putevima: Na nekoliko graničnih prijelaza čeka se do 30 minuta
Foto: Tuzlanski.ba

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se odvija po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu uz umjeren promet vozila. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na autoputu A1 izmjenjen je režim saobraćaja na dionici Sarajevo zapad-Tarčin, gdje je zbog radova na redovnom održavanju večeras do ponoći zatvorena lijeva tunelska cijev u tunelima Vis, 25.novembar i Grab. Saobraćaj je preusmjeren u desnu tunelsku cijev i odvija se dvosmjerno. Molimo vozače da na ovim lokacijama voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: Tuzla- Šićki Brod, Čapljina-Stolac, Bosanski Brod-Odžak, Jajce-Banja Luka, Doboj-Šešlije, Tuzla-Bijeljina i Brod na Drini-GP Hum.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša i Doljani na prelazak granice čeka se u intervalima od 20 do 30 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, na snazi zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja. (Tuzlanski.ba)