Smrzavate se kad ujutro uđete u automobil? Probajte ovaj trik i ugrijte ga za čas
Foto: Tuzlanski.ba

Neki pokreću automobil nekoliko minuta prije nego što uđu u njega, ali postoji još učinkovitiji način da zagrijete svoje vozilo.

Može biti teško napustiti toplu kuću i uskočiti u hladan auto. A, s temperaturama koje su ove sedmice padale, mnogi su drhtali u svojim vozilima dok su odlazili na posao. Srećom, postoji nekoliko savjeta koji će olakšati to iskustvo. Neki pokreću automobil nekoliko minuta prije nego što uđu u njega, što mu daje malo vremena da se zagrije. A, postoji još učinkovitiji način da zagrijete svoje vozilo, piše Daily Star.

Trusted Automative Professionals (TAP) su podijelili su svoj savjet. U postu na blogu stručnjaci su rekli da biste uvijek trebali smanjiti temperaturu automobila na nisku temperaturu i isključiti ventilator. Napisali su: 'Možda se čini zaostalim, ali tako funkcionira sistem grijanja/hlađenja automobila. Zatim, nakon što ste se malo vozili, stavite ga na toplo i uključite ventilator'.

'Ovako će brže postati vruće nego da uđete u auto i uključite ga na vruće s punim ventilatorima', dodaju. Kad bolje razmislite, ovaj trik zapravo ima smisla. Pojačavanjem grijanja i ventilatora u isto vrijeme, samo biste puhali hladan zrak u vaše vozilo.

Vozači koji imaju klima uređaj ne trebaju slijediti ovaj savjet jer će njihovi automobili automatski regulisati temperaturu. Ipak, ova je tehnologija uglavnom rezervisana za luksuznija vozila.