Foto: Tuzlanski.ba

McLaren nastavlja sa najavnom kampanjom za skorašnju premijeru svog novog vozila, odnosno modela 720S pa je tako objavljena prva službena fotografija eksterijera kao i dvije fotografije unutrašnjosti. Tu je i kratki video zapis koji najavljuje vrlo zanimljivo rješenje instrumentne table.

Naime, novi McLaren imaće ne samo digitalnu instrumentnu tablu, već se ona može i preklopiti kako bi vozaču što manje elemenata enterijera potencijalno odvlačilo pažnju od vožnje. U slučaju preklapanja vozaču će biti vidljivi samo najosnovniji podaci, poput broja obrtaja motora, stepen prenosa i trenutne brzine.

Uz novu instrumentnu tablu primjećuje se i da će putnike dočekati u potpunosti obnovljeni kokpit sa novim upravljačem, centralnom konzolom sa novim 8-inčnim ekranom info-zabavnog sistema i slično. Izgledno je da će 720S svojim putnicima ponuditi i nešto više prtljažnog prostora, odnosno prostora za skladištenje manjih predmeta.

Fotografija spoljašnjosti je potvrdila da će ovaj model u skladu sa ranijim najavama nositi oznaku 720S kao i da će imati tzv. butterfly, odnosno leptir vrata. Prvi podatak nam ujedno daje do znanja i snagu njegovog motora, a već je od ranije poznato da je to novi 4.0-litarski V8 bi-turbo koji će ovaj model konkurentnim Lamborghini Aventadoru SV i Farrariju 812 Superfast koji je snažniji, ali i osjetno teži od McLarena.

Što se performansi tiče za sada znamo samo da će ovaj novitet do 200 km/h ubrzavati za samo 7,8 sekundi a zatim se zaustavljati za svega 4,6 sekundi.

Što se tiče dizajna 720S je i dalje prepoznatljivi član porodice iz Wokinga, ali donosi određene novotarije koje možemo očekivati i na modelima koji dolaze. Ovo se posebno odnosi na aktivno zadnje krilo/vazdušnu kočnicu, veliki zadnji difuzor, nova LED svijetla i slični detalji.

Više podataka se očekuje uskoro u susret premijeri na ženevskom sajmu.