U BBS-u priznaju da imaju ozbiljne probleme s talijanskom i kineskom konkurencijom.

Nakon Recara još jedna njemačka automobilska marka u nokautu
Foto: BBS | Nisu postigli očekivane rezultate

Njemačkom proizvođaču aluminijskih naplataka BBS-u, posebno omiljenom kod tunera, ovo je peti stečaj u manje od 20 godina.

Kompanija od 2007. pokazuje znakove slabosti, a nakon ovog novog stečaja teško je znati hoće li se oporaviti, kao što joj je to uspjelo u četiri navrata, ili će to biti kraj. Vijest dolazi samo nekoliko dana nakon bankrota Recara, njemačkog proizvođača sportskih sjedišta, piše HAK revija

U BBS-u priznaju da imaju ozbiljne probleme s talijanskom i kineskom konkurencijom. Mijenjao je BBS vlasnika u nekoliko navrata, a oni su pokušali promijeniti strategiju i menadžment kako bi proširili proizvode na veću nišu, ali rezultati nisu bili očekivani. Kompanija je razbijena u dva dijela, a jedan odjel preuzela je jedna turska kompanija.

Podsjećamo, da je firma za proizvodnju automobilskih sjedišta Recaro nedavno proglasila bankrot. Ova kompanija poslovala je još od svog osnivanja tačnije 1906. godine, ali su nažalost svoj rad morali privesti kraju.

Vezani članak Najpoznatija firma za proizvodnju automobilskih sjedišta proglasila bankrot

Glavna kompanija sada je u vlasništvu KW Automotive, njemačke firme koja proizvodi automobilske točkove. Ali, sada je sudbina BBS Autotechnika zaista neizvjesna, a mogla bi značiti i konačni kraj.