Foto: Tuzlanski.ba

Do svečanog otvaranja ovogodišnjeg izdanja sajma u Šangaju ostalo je dva dana, tako da su put do interneta našle zvanične fotografije Mercedesovog GLA krosover koncepta.

mercedes-benz-gla-koncept-1

Sama studija kompaktnog krosovera je izuzetno blizu proizvodne verzije, koja će biti predstavljena na septembarskom sajmu u Frankfurtu, dok će se u prodaji naći u prvoj polovini 2014. godine. Premijum model, zasnovan na A-Klasi, je dugačak 4,38 metara, širok 1,97, a visok 1,57 metara, što znači da je nešto veći od hečbek varijante, s kojom deli dužinu međuosovinskog rastojanja (2,69).Koncept donosi sve stilske elemente karakteristične za savremeni krosover, uz krovne šine, ojačane branike, kao i 20-inčne aluminijumske felne i 255/45 R20 gume.

mercedes-benz-gla-koncept-3

Centralna konzola i još neki elementi enterijere su takođe pozajmljeni sa A-Klase, uz ekskluzivne materije i unikatnu instrument tablu.Krosover je zasnovan na platformi A-Klasi uz nešto drugačije ogibljenje, dok je "srce" nemačkog koncepta 2,0-litarski četvorocilindarski benzinski agregat sa turbo kompresorom (sa A250) i 208 KS. Pomenuta snaga će se preko 7G-DCT prenosa sa duplim kvačilom, raspoređivati na sva četiri točka preko 4MATIC sistema.Naravno, proizvodna verzija će imati više motora u ponudi, uključujući i 2,0-litarski četvorocilindarski turbo sa 300 KS, sa GLA 45 AMG. (Autoportal.rs)

mercedes-benz-gla-koncept-4