Ponedjeljak, 27. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kreativac na djelu: Mladić ilustracijama prikazuje kakav bi život imalo voće i povrće da su ‘ljudskoj koži’

Preuzmite sliku

U paralelnom univerzumu “The Freshest Foods” voće i povrće se oživljava i pretvara u harizmatične likove čija svakodnevna rutina i borbe nisu mnogo drugačije od onoga čime se mi, ljudi, bavimo, piše Bored Panda.

Kreativac koji stoji iza ovih šaljivih digitalnih crteža je ilustrator / 3D kipar / b-boy Alex Solis, koji je poznat po svojim idejama i kreativnošću.

Ove čudne ilustracije možda neće spasiti voće i povrće od jela, ali zabava i dobar smijeh su zagarantovani, prenosi Tuzlanski.ba.

Uvijek možete očekivati neočekivano dok se krećete kroz Solisov Instagram feed, a 432 hiljade pratitelja tačno znaju zbog čega su ga zapratili.

„Imam dovoljno sreće da moj rad u današnje vrijeme može dotaknuti mnogo ljudi. To doživljavam kao umjetničku izložbu koja je u toku i način da se samo nasmijem i da se više mogu fokusirati na svoju umjetnost kao karijeru tako što ću imati više pregleda i podrške “, rekao je Solis o svojoj popularnosti na društvenim mrežama.

  • Avokado sa pivskim trbuhom, banana na važnom pozivu, komad brokule koji se bori da plete pletenice, marljiv vodoinstalater kao kruška, krompir koji pokušava da smrša – to su samo maleni djelići bizarnog i zabavnog svijeta koji je Solis stvorio.

    Ali njihove ličnosti, i životne situacije u kojima se nalaze, nekako imaju smisla. U svojim pametnim ilustracijama, Solis je povezao značajke jednostavne hrane s relativnim borbama koje svi znamo napamet. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,