Foto: Tuzlanski.ba

Ožiljci mogu biti dugovječni podsjetnici na zlostavljanje pa je povodom toga tattoo umjetnica Flavia Carvalho odlučila da učini nešto. Pokrenula je projekt "A Pele da Flor" (Koža cvijeta) i time ponudila besplatne tetovaže povrijeđenim i unesrećenim ženama.

Posljednje dvije godine Carvalho pomaže ženama da prekriju ožiljke koje su dobile od noževa ili metaka, ali i mastektomije.

Ona pretvara ove neugodne uspomene u "alat osnaživanja i ljepote".

Flavia Carvalho ima tattoo studio u Curitibi u Brazilu. "Kada sam započela projekt nisam znala da će dobiti ovoliko medijske pažnje", kaže Carvalho za Huffington Post, prenosi N1.

"Započelo je veoma spontano a moja usluga je stoposto volonterska. Jedino što žena mora učiniti jeste da odabere dizajn za tetovažu koju želi", dodala je. (Tuzlanski.ba)

radovi-umjetnice-koja-besplatno-tetovira-zene-zrtve-nasilja0_2015_09_07 radovi-umjetnice-koja-besplatno-tetovira-zene-zrtve-nasilja1_2015_09_07 radovi-umjetnice-koja-besplatno-tetovira-zene-zrtve-nasilja2_2015_09_07 radovi-umjetnice-koja-besplatno-tetovira-zene-zrtve-nasilja3_2015_09_07