Veliki požar u stambenom tornju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Veliki požar koji je izbio u ponedjeljak navečer u stambenom tornju u Ajmanu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, najnoviji je u nizu požara u neboderima ove zemlje.

Vatra je izbila u tornju u emiratu Ajman, sjeverno od Dubaija, nakon čega se proširila na još nekoliko od 12 tornjeva ovoga stambenog kompleksa.

Toranj je evakuiran a vatrogasci nastoje ugasiti vatru, javio je list Khaleej Times. Za sada nema izvještaja o žrtvama a uzroci požara nisu poznati, prenosi Hina.

Video koji je na internet postavila policija pokazuje goruće krhotine kako padaju sa zgrade od tridesetak spratova, dok je policija zatvorila ceste koje vode u tom pravcu.

To je najmanje četvrti veliki požar u UAE-u zadnje tri godine. Prošlog Silvestrova požar je izbio u hotelu u Dubaiju, u februaru je pogodio stambenu zgradu od 79 spratova u Dubaiju, a u novembru 2012., 34-spratu stambenu zgradu u Dubaiju.

U nekim od ovih slučajeva stručnjaci su rekli kako je mogući razlog brzine kojom se požar širio korištenje zapaljive obloge za vanjske dijelove zgrada kao ukrasa ili izolacije.