Uhapšen ubica povezan sa najmoćnijom mafijaškom grupom nakon 16 godina bjekstva
Foto: Tuzlanski.ba

Policija na jugoistoku Francuske uhapsila je osuđenog ubicu povezanog sa najmoćnijom italijanskom mafijaškom grupom Nadrangetom, koji je u bijegu već 16 godina, saopštili su Interpol i italijanska policija.

Italijanska agencija ANSA javila je da je 63-godišnji bjegunac radio protekle tri godine kao pizza majstor u Saint-Étienne, gdje živi od 2014. godine.

U saopštenju Interpola navodi se da je francuska policija, uz pomoć italijanskih kolega, uhapsila Edgarda Greca u Saint-Étienneu.

On je na potjernici zbog dva ubistva 2006. godine i pokušaj ubistva u drugom slučaju, podsjeća AP.

Italijanske vlasti saopštile su da su dva lica koja su ubijena 2006. godine bila braća koja su pretučena na smrt metalnim šipkama u ribarnici u Kalabriji.

Interpol je saopštio da su ta ubistva dio "mafijškog rata" koji je potresao Italiju početkom devedesetih godina prošlog vijeka.

U saopštenju se navodi da je hapšenju vodila istraga italijanskih službi u mjestima Katancaro i Kozenca, na jugu Italije.

"Bez obzira kako se bjegunci trude da pobjegnu i sakriju se iza mirnog života u inostranstvu, oni ne mogu zauvijek da bježe od zakona", rekao je direktor Interpola Jürgen Stock.

Organizacija Ndrangeta jedna je od najmoćnijih u svijetu koja se bavi trgovinom kokainom i najopasnija je u domenu organizovanog kriminala. Posljednjih godina, članovi ove grupe hapšeni su širom Evrope, pa čak i u Brazilu.