Foto: Tuzlanski.ba

Afrički lav spada u ugrožene vrste i broj preostalih primjeraka ove vrste se ubrzano smanjuje zbog gubitka staništa i lova.

novinarka-ubija-zivotinjeee3

Ako ste pored svih priča o ljudskoj surovosti, pomislili da vas više ništa ne može šokirati, pogledajte fotografije Melisse Bekman. Televizijska voditeljka iz Minnesote i "strastveni" lovac svoje lovačke poduhvate redovno postavlja na Facebook i Twitter, piše Blic.rs.

Samo nekoliko sati nakon što je Melissa Bekman na društevnim mrežama objavila dokaz svog poduhvata iz Južne Afrike, Elan Burmen iz Cape-Town-a pokrenuo je na "Change.org" peticiju tražeći od južnoafričke vlade da se ovoj ženi zabrani povratak u ovu zemlju.

- Nevjerovatan lov u Južnoj Africi. Jurila sam ovog prelijepog lava , kakav lov! - prokomentarisala je fotografiju Melisa.

nivinarka-ubija-zivotinjeee

Burmen je istakao da ova žena svojim postupcima ugrožava kulturu očuvanja životinjskih vrsta. Njegovu peticiju do sada je potpisalo 5.435 ljudi.

- Nisi ubila lava, stajala si iza puške i povukla mali okidač, ti si tužan izgovor za ljudski rod - poručio je Richard Robinson, jedan do onih koji je podržao peticiju.

Afrički lav spada u ugrožene vrste i broj preostalih primjeraka ove vrste se ubrzano smanjuje zbog gubitka staništa i lova. Uprkos tome, zakoni u nekoliko zemalja, uključujući i Južnu Afriku ne zabranjuju lov ove životnje.

Melisa poznata po svojim "trofejima"

Melissa Bekman se i ranije hvalila svojim ulovima. Njen profil na Facebooku prepun je fotografija ubijenih antilopa, medvjeda, krokodila i drugih životinjskih vrsta. Prošle godine najvaljeno je da će ona biti dio emisiije na "National Geographic Channel's Ultimate Survivor Alaska". I tada su se mnogi pobunili, 13 hiljada ljudi je za 24 sata potpisalo peticiju na "Change.org" kako bi se emitovanje takve emisije zaustavi.

Ova žena, sa druge strane, na svom blogu promoviše lov i poručuje da bi svaka djevojka trebalo da se njime bavi i da su propisi koju zabranjuju lov glupi.