Bivši američki predsjednik Donald Trump lakše je ranjen u napadu na skupu u predizbornom skupu u Pennsylvaniji, koji će se istraživati kao pokušaj atentata na bivšeg predsjednika, objavio je okružni tužitelj. 

Trump napadnut, krvavog ga odveli s pozornice. Dvoje mrtvih
Foto: Foto: X (Twitter)

Pet minuta nakon što je Trump počeo svoj govor na skupu na otvorenom u gradu Butleru, čuli su se pucnji. 

Bivši predsjednik uhvatio se za desno uho kad su na pozornicu okružili ga agenti tajne službe te ga zaštitili svojim tijelima. Iz publike su se čuli vrisci. Na Trumpovu desnom uhu bili su vidljivi tragovi krvi. On je pritom prkosno podigao šaku u zrak, pokazujući publici da je dobro. 

Nešto kasnije je objavljeno da je Trump okrznut metkom. Napadača su "neutralizirali" agenti tajne službe, objavili su američki mediji. Ubijen je jedan posjetitelj, a drugi je teško ranjen.

Biden je pozvao na prestanak političkog nasilja, a njegova je kampanja suspendovala svu političku komunikaciju, uključujući oglase koji napadaju Trumpa.

"U Americi nema mjesta za ovakvu vrstu nasilja. To je bolesno", rekao je Biden, dodavši da je detaljno informisan o tome i da planira razgovarati s Trumpom. "Svi to moraju osuditi", rekao je Biden.tuz