Otac i kćerka iz Banjaluke žrtve sukoba bandi u Švedskoj
Foto: Tuzlanski.ba

Banjalučanin Dejan Mandić (29) i njegova četverogodišnja kći poginuli su u najnovijem obračunu bandi u Švedskoj kada je netko podmetnuo eksploziv na njihov automobil.

Kako se moglo čuti, Dejan Mandić se s kćeri i još dvojicom prijatelja u petak vozio u automobilu ispod kojeg je podmetnuta eksplozivna naprava te su svi poginuli.

627908_ubijeni-geteborg_sgDejan Mandić i prijatelji poginuli su na mjestu, a malena djevojčica je bila živa kada su spasioci došli na mjesto eksplozije, no kasnije je izdahnula. Istraga je kasnije pokazala da je djevojčica bila meta napada.

Svjedoci eksplozije Janne Wolltin je za švedski radio ispričao kako je automobil u kojem su se vozila trojica muškaraca i djevojčica bio na kružnom toku u saobraćaj kada je eksplodirao.

Krov automobila je odletio u zrak. Bila je to snažna eksplozija”, kazao je Wolltin, koji je dodao kako se detonacija čula kilometrima naokolo.

Prema prvim informacijama, djevojčica i njezin otac kobnog su se dana vraćali iz ribolova na koji su išli zajedno s prijateljima. Oni već duže vrijeme žive u Švedskoj, gdje žive i roditelji Dejana Mandića. Njegova supruga je pak također rodom iz Banjaluke. Nastradali Dejan Mandić i kći su živjeli u predgrađu Biskopsgardena u Goteborgu. (N1)