Izraelski premijer Benjamin Netanyahu pokazao je mapu na početku konferencije za novinare, istakavši da je Izrael je jedna od najmanjih zemalja na svijetu.

Netanyahu: Oslobađanje Palestine od rijeke do mora znači uništenje Izraela
Foto: Arhiva

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu ponovio je da se neće povući s Filadelfijskog koridora na granici Gaze i Egipta pod izgovorom da tako "sprečavaju odvođenje izraelskih talaca iz Pojasa Gaze", prenosi Anadolu.

Kako navodi izraelski list "Yedioth Ahronoth", Netanyahu je u zapadnom Jerusalemu (Al-Quds) održao konferenciju za novinare uz učešće stranih novinara.

Pokazao je mapu na početku konferencije za novinare, istakavši da je Izrael je jedna od najmanjih zemalja na svijetu.

"Ovo je Bliski istok, a ovo je ostatak arapskog svijeta. Izrael je jedna od najmanjih zemalja na svijetu, oko jedan posto površine arapskog svijeta. Dakle, kada Hamas govori o oslobađanju Palestine od rijeke do mora, riječ je o uništenju Izraela", rekao je Netanyahu.

Izraelski premijer Netanyahu je na meti kritika zbog pokušaja da spriječi sporazum o razmjeni zarobljenika između Izraela i Hamasa.

Nakon što su se pregovori o razmjeni zatvorenika vratili na dnevni red, Netanyahu je tražio neke nove uslove za mogući sporazum, uključujući kontrolu Filadelfijskog koridora od strane izraelske vojske.