Los Angeles: Eksplodirala cisterna sa 30 tona nafte (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Na drumu kod Los Angelesa u nedjelju je eksplodirao veliki kamion-cisterna, sa preko 8.000 galona, odnosno 30.283 litara nafte.

laeksplozijaPrema izveštaju "Los Angeles Times-a", kamion je prilikom vožnje autoputem Long Beach (710), na dijelu koji se nalazi na nadvožnjaku, udario u ogradu, prevrnuo se, izletio s puta i planuo.

Na snimcima iz vazduha vidi se izgorjela olupina vozila koja visi sa nadvožanjaka i djelimično pada po pruzi ispod njega.

Veliki dio sirove nafte koju je cisterna prevozila se prosuo, a nešto nafte isteklo je i u susjednu naseljenu četvrt, pri čemu su se zapalila dva parkirana kamiona. Vozač je uspio da se izvuče iz zapaljenog vozila, ali pretrpio je teške opekotine i nalazi se u kritičnom stanju.

Povrede je zadobila još jedna osoba, koja se izgleda nalazila ispod nadvožnjaka, a policija je zbog eksplozije morala da zatvori autoput, što je dovelo do velikog zastoja u saobraćaju. Zbog širenja vatre morali su da budu evakuisani i stanari susjednih zgrada, a u nedjelju uvečer nadležni su izašli na lice mjesta kako bi procijenili čvrstinu i bezbjednost nagorjelog nadvožnjaka.

Jedan od vozača na drumu i jedan od stanara obližnjih zgrada snimali su incident, tako da je ovaj događaj ostao zabilježen na dva video snimka. (Avaz.ba)