Foto: Tuzlanski.ba

Petogodišnjak Miles Scott imao je jednu veliku želju - biti Batman ili tačnije, Batkid, na samo jedan dan.

batkid

Humanitarna organizacija Make-a-Wish odlučila je ispuniti tu želju ovom dječaku koji se borio s leukemijom, a trenutno je u remisiji, pa je ovog petka, kao što je najavljeno, San Francisco na jedan dan postao Gotham City. U organizaciju ovog događaja uključeni su mnogi, a u stopu sve prate gotovo svi američki mediji. Tako smo putem portala i društvenih mreža mogli vidjeti fantastične scene dječaka i njegova oca u kostimima i u Batmobileu te da su Milesa u pohodu na ulicama dočekale stotine ljudi koji su mu htjeli izraziti podršku, prenosi Index.

o-BATKID

"Ova je želja značila zatvaranje jednog poglavlja za našu obitelj i okončavanje trogodišnjeg unošenja otrovnih lijekova u tijelo našeg sina", kazala je njegova majka Natalie, prenosi USA Today.

Milesov je dan počeo tako što ga je šef policije obavijestio da je Gotham City u problemima. A nakon dana provedenog u borbi protiv zločina dječaku će zahvaliti i gradonačelnik Ed Lee. U galeriji pogledajte neke od prizora s ulica San Francisca, a sve o Milesovoj avanturi možete pratiti i na Twitteru, gdje je svoju podršku izrazio i Obama, koji je putem svojeg profila pozvao na praćenje događaja.