Jedna od ubijenih žena u pucnjavi bila je prijateljica premijerke Italije Giorgie Meloni
Foto: Tuzlanski.ba

Muškarac koji je u nedjelju otvorio vatru na stanare naselja u Rimu, dok su se sastajali u lokalnom kafiću, ubio je tri žene, među kojima i prijateljicu premijerke Italije Giorgie Meloni, saopštile su vlasti, javlja Anadolu Agency (AA).

Napadača (57) je uhapsila policija nakon što su ga drugi stanari blokirali i razoružali nakon što je počeo pucati u nedjelju na sastanku predstavnika mještana sjevernog rimskog naselja Fidene.

Nakon vijesti o pucnjavi, kada je potvrđeno da su tri žene ubijene, te da su drugi stanovnici ranjeni, Meloni je na svom Instagram nalogu objavila fotografiju s prijateljicom Nicolettom Golisano, jednom od tri žrtve.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Giorgia Meloni (@giorgiameloni)

"Uvijek ću je pamtiti ovako lijepu i srećnu. Nije u redu ovako umrijeti", napisala je Meloni.

Svjedoci su talijanskim medijima u nedjelju ispričali da je napadač već bio umiješan u niz nasilnih sporova sa stambenim odborom. Osim toga, ranije je prijavljen vlastima zbog prijetnji drugim stanovnicima.

"Ušao je u sobu, zatvorio vrata i uzviknuo 'sve ću vas pobiti', a zatim počeo da puca", rekao je jedan od očevidaca za italijansku novinsku agenciju Ansa.

Gradonačelnik Rima Roberto Gualtieri sazvao je hitan bezbjednosni sastanak za ponedjeljak nakon što je osudio "tešku epizodu nasilja koja je pogodila grad".

Vezano | Drama u Rimu: U pucnjavi ubijene tri osobe, jedna ranjena