Ispovijest maloljetne prostituke: Prijepodne u školu, popodne smo prodavale tijela bogatašima!
Foto: Tuzlanski.ba

Željele smo previše. Ili ćeš prodavati drogu ili tijelo, ako želiš toliko novca, rekla je tužiocu i psihijatru najmlađa djevojka upletena u lanac maloljetne prostitucije u Rimu.

prostitutkeeee

Italijanska policija objavila je ispovjest jedne od djevojaka koja je bila upletena u lanac maloljetne prostitucije u Rimu, pa su objavili da ju je želja za previše novca dovela do toga da prodaje seks, piše Ansa.

"Željele smo previše. Ili ćeš prodavati drogu ili tijelo, ako želiš toliko novca", ispričala je najmlađa djevojka tužiocu i psihijatru. Ona je počela da nudi seks za novac kada je imala samo 14 godina.

Istražitelji vjeruju da je nekoliko maloljetnica bilo u lancu prostitucije i da im je oko 30 ljudi plaćalo za seks u rimskoj bogataškoj četvrti Parioli.

Priča se u italijanskim medijima pojavila prošlog mjeseca kada je policija otkrila da su dvije djevojke iz iste srednje škole, koje su se navodno počele prostituisati u maju, bile namamljene preko društvene mreže Bakeca Incontri.

Navodno su ujutro išle u školu dok bi poslijepodne radile i zarađivale oko 300 eura po klijentu kako bi svojim svodnicima, uključujući i jednu od njihovih majki, nabavljali drogu, naveli su policijski izvori. Policija je u srijedu objavila da je identifikovala između 20 i 30 mogućih klijenata od kojih su većina bogataši. (24sata)