Fotografija Anadolu Agency na naslovnici TIME-a
Foto: Tuzlanski.ba

Fotografije koje fotoreporteri Anadolu Agency prave u svim dijelovima svijeta nastavljaju privlačiti pažnju vodećih medija u svijetu poput TIME-a.

Rusija samo želi biti prijateljOvaj časopos na naslovnicu svog posljednjeg broja stavio je fotografiju koju je snimio fotoreporter AA Mamun Ebu Omer.

Ebu Omerovu fotografiju, koja je snimljena tokom ruskih vazdušnih napada u Siriji, TIME je popratio naslovom "Rusija samo želi biti prijatelj".

Ebu Omer je 13. oktobra snimio fotografiju ruskih vazdušnih napada, na mjesto Daret Izze u blizini Halepa. Urednici TIME-a su, pored hiljada drugih fotografija koje ovih dana nastaju u Siriji, izabrali upravu Ebu Omerovu te ga na taj način popularizirali u svijetu, a ujedno i Anadolu Agency koja je ionako među vodećim svjetskim novinskim agencijama.

Ebu Omer kao fotoreporter AA u Halepu radi od 2012. godine. Sretan zbog uspjeha koji je postigla njegova fotografija, ali još uvijek tužan zbog nedavne smrti bliskog kolege i druga Saliha Leyle, koji je također radio za AA, Ebu Omer je rakao: "Kamo sreće da je na naslovnici TIME-a završila njegova fotografija."