Tokom sinoćnjeg obraćanja Donalda Trumpa na skupu u Pennsylvaniji dogodila se pucnjava, a tim povodom se oglasio i aktuelni predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Joe Biden.

Biden nakon napada na Trumpa: Zahvalan sam da je dobro, molim se za njega i njegovu porodicu
Foto: Anadolu Agency

Aktuelni kandidat Republikanske stranke Donald Trump je povrijeđen, a dvije osobe, među kojima je i osoba koja je osumnjičena da je pucala na Trumpa, su ubijene.

Trump je također povrijeđen, ali prema riječima njegovih saradnika, "osjeća se dobro" i odmah je primio medicinsku pomoć. A odmah nakon pucnjave Trump i njegov tim su napustili skup, a bivši predsjednik nakratko je bio i hospitalizovan.

Vezani članak Oglasio se Trump: Osjetio sam kako mi metak para kožu

Povodom ovog nemilog događaja oglasio se i Biden koji kaže da je zahvalan što je Trump dobro i što je sada na sigurnom.

"Upoznat sam sa pucnjavom na skupu Donalda Trampa u Pennsylvaniji. Zahvalan sam što čujem da je siguran i da je dobro. Molim se za njega i njegovu porodicu i za sve one koji su bili na skupu, dok čekamo dalje informacije. Jill i ja smo zahvalni Tajnoj službi što ga je odvela na sigurno. U Americi nema mjesta za ovu vrstu nasilja. Moramo se ujediniti kao jedna nacija da to osudimo", istakao je Biden putem svog zvaničnom naloga na X-u.Također, osim Biden, oglasili su se i drugi politički saradnici, ali i rivali, bivšeg predsjednika. Poželjeli su Trumpu brz oporavak te poslali poruku da "političkom nasilju nema mjesta u SAD-u.".

Vezani članak FBI identifikovao napadača na Trumpa

Oglasile su se i brojne javne ličnosti s porukama podrške porodici Trumpa.