Foto: Tuzlanski.ba

Stanje policijske pripravnosti u Zagrebu uoči sutrašnjeg predsjedničkog sastanka Brdo - Brijuni na kojem će sudjelovati američki potpredsjednik Joe Biden na visokom je nivou, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Oko hotela Westin, gdje će članovi petnaestak delegacija odsjesti, postavljena je visoka metalna ograda koju kod svakog prolaza čuvaju policajci.

Po krovu Westina prešetavaju se specijalci koji nadziru stanje u okolici hotela, a sutra će čuvanu trasu sa krovova čuvati i snajperima.

Kanalizacijski šahtovi koji nizu zavareni od prije, zavareni su tokom prošle noći na putu od aerodroma u Velikoj Gorici pa sve do hotela, odnosno do Ureda predsjednice na Pantovčaku.

Veći dio Savske ulice policajci ograđuju trakama sa upozorenjem, tako da će svi automobili na toj dionici sutra, u vrijeme dolaska delegacija, biti uklonjeni sa parkirnih mjesta.

Posljednji teroristički napadi u Europi dodatno su utjecali na pojačanu razinu policijskog osiguranja, rečeno je danas u Ravnateljstvu policije.

Na sastanak Brdo - Brijuni stići će predsjednici svih bivših jugoslovenskih republika, predsjednik Albanije, Austrije, američki potpredsjednik Biden te nekoliko izaslanstva zemalja EU i iz jugoistočne Europe. (Tuzlanski.ba)