Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, oglasio se nakon zadržavanja Severine na granici Srbije. 

Vučić o Severini: Ona mrzi Srbiju, o njoj mislim sve najgore
Foto: Aleksandar Vučić

Vučić je pomenuo i Selmu Bajrami te istakao da one mrze Srbiju i da pričaju gluposti.

“Iznenadiću vas sada ovim što ću imati da vam kažem. Ja sam jutros zvao Dačića, probudio ga, da vidim šta se dešava sa Severinom. On mi je rekao tako je i tako je, i rekao mi da nije privođena, zadržana je na granici dva sata. I ja mislim da je to mnogo glupo i nepotrebno. Ne zbog Severine, o kojoj sve najgore mislim. Mi moramo da se razlikujemo od njih u svemu. Sačuvaj me Bože da vodim državu u kojoj će hapsiti svakoga ko sluša Tompsonove pjesme. Pustite ih sve, i Selmu Bajrami. To što oni mrze Srbiju, govore o sebi", kazao je Vučić.

Rekao je kako Severina kaže da je Srbija genocidna država, ali da od Srba mnogo voli da uzima pare.

“Zato što je neka pjevačica koja uzgred kaže da je Srbija genocidna država, koja se ugred razumije u toj jesam li ja diktator ili ne, koja odlično zna što je, naravno, nevažno i nije to razlog, već je ovo oko genocida pretpostavljam, koja se odlično razume u to kakvi su Srbiji zločinci, ali od Srba mnogo voli pare da uzima. Nerijetko dolazi ovdje pa kaže, zamislite, Vučićeva savjetnica bila negdje kod nekoga privatno pa taj doveo Severinu da pjeva.

Da vam iskreno kažem, ne znam šta su radili i ne mogu ljudima da se mješam.  Ne mogu ja da zamjerim ni svojim gradonačelnicima i direktorima koji objavljuju slike sa Hrvatskog primorja, to je njihova privatna stvar. To što ja neću, to je moja stvar. I neće me nikada vidjeti tamo, ali to je moja stvar. To je njihova stvar, meni ponešto govori o njima, kao što i njima ponešto govori o meni", kazao je Vučić.

Podsjećamo, Severina je zaustavljena na granici sa Srbijom u 19 sati i 35 minuta, u Srbiji je trebala da nastupi na privatnom slavlju povodom rođendana u 23 sata. Na granici je bila do 23:35h, a na zabavu nije otišla.

Vezani članak Severina privedena na srpskoj granici

Pjevačica Severina nakon zadržavanja na granici nije ušla u Srbiju a naknadno je poručila da u tu zemlju neće ići dok je na vlasti “diktator Aleksandar Vučić”.