Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je odluku Joea Bidena da se ne kandidira za reizbor na predsjedničkim izborima u SAD-u, koji se održavaju u novembru.

Vučić nakon povlačenja Bidena: Otkrit ću vam tajnu, Michelle Obama ulazi u kampanju
Foto: Aleksandar Vučić

Govoreći o povlačenju Bidena iz kampanje, Vučić je rekao "da je prije dva dana rekao da će se upravo to desiti".

"Razgovarao sam sa ljudima iz Londona i Amerike. Otkrit ću vam tajnu, Kamala Harris ne bi imala velikih izgleda protiv Donalda Trumpa, ali bit će ovo jedna od najneizvjesnijih utakmica. Mislim da je donijeta vrlo mudra odluka u štabu demokrata, da se uključi u kampanju Michelle Obama. Tačnije, kandidat će biti Kamala Harris, a nosit će je Michelle Obama i da se transfer popularnosti Michelle Obame, prebaci na Kamalu Harris", rekao je Vučić.

Kako je dodao, Kamala Harris "nema tu vrstu emocije i harizme kojom bi mogla da pridobije većinu u odnosu na Trumpa, ali Michelle Obama ima".

Vezani članak Biden nakon povlačenja podržao Kamalu Harris za kandidatkinju Demokrata

"To je dio dogovora koji je napravljen, obavještavam vas jer znam, ne zato što sam vidovit. Vidjet ćete njenu veliku ulogu u ovoj kampanji i to će ove izbore učiniti izuzetno interesantnim", naveo je Vučić i dodao:

"Ja sam Kamalu Harris upoznao u Minhenu, ona je onako jedna energična i žustra žena, od nje očekuju da doprinese strahovitom rastu popularnosti kod afroameričke populacije", dodao je Vučić.

Vezani članak Joe Biden se povukao iz utrke za predsjednika SAD-a

Podsjetimo, u izjavi podijeljenoj na društvenoj mreži X, predsjednik Biden je rekao da je "u najboljem interesu njegove stranke da se povuče i da se fokusira isključivo na ispunjavanje svojih dužnosti predsjednika do kraja svog mandata".