Foto: Tuzlanski.ba

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, prilikom obilaska reprezentativaca Srbije u Kući fudbala, istakao je danas beskrajnu zahvalnost fudbalerima za to što su se borili na sinoćnjoj utakmici protiv Albanije i dodao da bi ih sačekao i u slučaju da su izgubili jer, kako je naveo njegov „običaj je da sačeka ljude koji se bore za zastavu i grb Srbije bez obzira na to da li pobeđuju ili gube.

Još jedanput želim da se zahvalim svim našim igračima, da se zahvalim kapitenu Ivanoviću i da kažem hvala na tome što ste Srbiju obradovali, ali ste obradovali i naš naron u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, svuda u svetu gde naši ljudi žive i veliko hvala na tome“, rekao je Vučić u izjavi novinarima nakon polučasnog razgovora sa fudbalerima.

On je dodao i da će se krenuti u razgovore o izgradnji nacionalnog stadiona te da smatra da je moguće da se to brzo uradi, s obzirom da ima novca za infrastrukturne projekte.

Vučić posetio eprezentativce Srbije 011-20151009Naši momci su pobedili, branili su boje naše zemlje na najbolji mogući način, verujem da će nastaviti taj pobednički niz i potpuno sam uveren da će ići na sledeće Svetsko prvenstvo, koje se održava u Rusiji, 2018. godine“, rekao je Vučić.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović, obraćajući se novinarima, istakao je da je ova zajednička pobeda jako značajna za sve fudbalere te da se nada da će u budućnosti uspeti da svakom sledećom utakmicom opravdaju podršku svih navijača.

Navodeći da je svim fudbalerima u proteklim danima bila jako značajna podrška premijera Vučića te ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, koji je takođe prisustvovao prijemu, Ivanović je rekao:

Želim da im se zahvalim za ono što su uradili za nas u prethodna dva, tri dana. Bezbednost koju smo mi imali u Albaniji, pobeda koju smo zabeležili jeste pobeda naše ekipe, ali i svih ljudi, pobeda koja u ovom trenutku za našu zemlju znači mnogo, za nas fudbalere znači mnogo i nadam se da ćemo u budućnosti opravdati poverenje ukazano od svakog navijača. Ja se nadam da je ovo velika prekretnica fudbala u Srbiji.

Fudbaleri su premijeru Vučiću i ministru Udovičiću poklonili dresove kapitena Ivanovića te strelca jednog od dva postignuta gola na sinoćnjoj utakmici Aleksandra Kolarova i lopte sa autogramima svih reprezentativaca.

Srbija je sinoć u Elbasanu u sudijskoj nadoknadi vremena sa postignuta dva gola pobedila Albaniju u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Za fudbalere Srbije, ova utakmica nije bila bodovno značajna, zato što su već pre nje izgubljene šanse da zaigraju u Francuskoj, sredinom sledeće godine. (AA)