Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić primio je olimpijce iz Srbije u zgradi predsjedništva te zemlje.

Vučić dočekao olimpijce: Nikada više kao predsjednik vas neću dočekivati, nego skupa sa narodom
Foto: Aleksandar Vučić (Facebook)

Novak Đoković, zlatni vaterpolisti, zlatni strijelci, Aleksandra Perišić, košarkaši Srbije i mnogi drugi sportisti, treneri i medicinsko osoblje koji su bili na Igrama bili su gosti Aleksandra Vučića.

Srbija je na ove Olimpijske igre ispratila 113 sportaša, a ta zemlja osvojila je pet medalja: tri zlata, jedno srebro i jednu bronzu, a predsjednik Srbije je iskazao ponos na "plijen" delegacije njegove zemlje, iako nije govorio u potpuno realističnim tonovima.

"Znamo da su košarkaši bolji od ‘dream tima’, da su biblijski potop preživjeli samo oni sa Nojeve arke i srpski vaterpolisti, da je Novak na šljaci bolji i od Alcaraza i od Nadala, da su strijelci sa pištoljem brži od sjenke”, rekao je Vučić, pa se ponovo vratio na košarkaše, koji su bili blizu pobjede nad SAD-om u polufinalu:

"Srbija je ‘de facto’ pobijedila reprezentaciju SAD-a, koja je bolja od one iz 1992. godine, ma koliko se neki smijali toj izjavi selektora Svetislava Pešića.", rekao je predsjednik Srbije.

Vučić se odlučio i našaliti sa Novakom Đokovićem, od kojeg je rekao da očekuje zlato i u Los Angelesu za četiri godine.

Na kraju je istakao i jednu zanimljivu stvar.

"Samo jedno slovo. Ja sam ponosan, nikada više kao predsjednik republike ih neću dočekati, svaki slijedeći put, i već u Los Angelesu, biću sa narodom da ih dočekam ispred Narodne skupštine", rekao je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić.