Vlada Srbije subvencionira kupnju stana za mlade porodice iznosom od 20.000 eura
Foto: Tuzlanski.ba

Srbijanski Ministar financija Siniša Mali saopćio je danas da Srbija priprema uredbu kojom bi omogućila subvencioniranje izgradnje kuće ili kupnju stana u iznosu do 20.000 eura mladim roditeljima.

Tim povodom ministar Mali danas je zajedno s kolegama iz Ministarstva za brigu o obitelji i demografiju i kolegama iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dogovarao posljednje detalje uredbe koja će uređivati pravo na novčana sredstva države pri kupnji stan ili izgradnji kuće, a po osnovi rođenja djeteta.

"Želimo napraviti takve kriterije kako bi što više građana ostvarilo ovo pravo, s obzirom na to da nam je važno i dalje poticati natalitet u našoj zemlji te da mladi roditelji svoje obitelji zasnivaju u Srbiji", naveo je Mali prenosi Tanjug.

"Ono što već propisuje Zakon o financijskoj potpori obitelji s djecom je da to pravo može ostvariti svaka majka za dijete rođeno 1. siječnja 2022. godine i kasnije, pod uvjetom da prvi put stiče u svojinu nepokretnost na teritoriju Srbije, te da se zahtjev može podnijeti u roku od godinu dana od dana rođenja djeteta", naveo je Mali.

Očekuje se, kako je kazao Mali, da će se u idućih 10 dana uredba naći na sjednici Vlade Srbije i da će tada biti poznati svi detalji.