Zagrebačka policija prijavila je 39-godišnjeg državljanina Srbije koji je prevario maloljetnicu tvrdeći da skida uroke, oštetivši je za ukupno 5000 eura, saopštila je Policijska uprava zagrebačka.

Tvrdeći da skida uroke oštetio maloljetnicu za 5000 eura
Foto: MUP RH | Prevario maloljetnicu

U PUZ-u preciziraju da je 39-godišnjak putem internetske stranice oglasio kako pruža pomoć oko uklanjanja uroka, crne magije i slično pa se tako početkom jula na taj oglas javila maloljetnica, tražeći od osumnjičenog usluge jer je bila uvjerena da joj je porodica ''ureknuta''.

Osumnjičeni je iskoristio životnu dob, neiskustvo i naivnost maloljetnice te joj rekao da mora iz kuće u kojoj živi donijeti vrijedne predmete kao što su zlatni nakit, novac i slično, a koji su vjerovatno izvor ''uroka''.

Dovevši je u zabludu, maloljetnica se u tri navrata sastala sa 39-godišnjakom te mu je predala više komada zlatnog nakita i 320 eura. Tokom susreta je oštećena zatražila povrat dijela novca, međutim nije vratio dio novca koji je prethodno uzeo od nje, već joj je predao dvije krivotvorene novčanice u iznosu od 100 eura, koje je prethodno pribavio na za sada neutvrđen način.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.