Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu potvrdili su da istražuju i pljačku benzinske i maltretiranje maloljetnika.

Maloljetnici opljačkali pumpu u Srbiji: "Vlasnik ih je natjerao da se šišaju na ćelavo"
Foto: Ilustracija

Trojica dječaka u dobi od 15, 14 i 12 godina opljačkali su 25. augusta benzinsku pumpu u selu kod Bele Crkve u Vojvodini.

Ukrali su energetska pića i novac. Nakon toga ih je vlasnik benzinske navodno tukao i maltretirao, a roditelji su odlučili slučaj prijaviti policiji, piše Blic.

Dva dana nakon pljačke, tvrdi izvor za Blic, djeca su doživjela pravi horor kada ih je vlasnik benzinske pumpe navodno pretukao i tjerao da "za kaznu" jedan drugoga šišaju na ćelavo.

"Vlasnik pumpe je navodno uzeo mobitel i snimao ih dok plaču i međusobno se šišaju aparatom za šišanje. Jedan od dječaka dobio je udarac u nos i slomljena mu je kost", kaže izvor.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu potvrdili su da istražuju i pljačku benzinske i maltretiranje maloljetnika.

"To je bilo divljaštvo"

Nakon incidenta se oglasio i otac jednog od dječaka. Kaže, ne opravdava pljačku, ali ono što je uslijedilo je "pravo divljaštvo".

"Ja sam prije svega ljut na svog sina i ni u jednom trenutku ne opravdavam to što je učinio. Sramim se, nije smio krasti", rekao je.

Opisao je kako je jedan od trojice dječaka istražio benzinsku, a dan kasnije su krenuli u pljačku. Jedan je čuvao stražu, a druga dvojica ušla kroz prozor. Njegov sin je uzeo četiri energetska pića, a drugi dječak novac.

"Zatim je vlasnik pumpe došao kod nas kući i sasvim smo normalno razgovarali. Nije bilo sukoba jer smo se dogovorili da ćemo nadoknaditi štetu koju su djeca napravila. Iako su dječaci tvrdili da su uzeli oko 9000 dinara (77 eura), vlasnik je insistirao da je riječ o 100 hiljada dinara (oko 855 eura). Bili smo spremni platiti i taj iznos", rekao je otac dječaka.

Vlasnik je dva dana nakon pljačke pumpe ponovo došao do njih i tražio da se djeca izvinu i njegovoj sestri, koja je suvlasnica benzinske pumpe. Roditelji kažu da su to odobrili i djecu pustili da sjednu u njegov auto "kako bi ih odvezao do sestre". Kad ih je uveo u dvorište, navodno je počelo maltretiranje.

"Tukao ih je, šutao..."

"Tukao ih je i šutao, a pridružila mu se i sestra. Jednom djetetu je slomio nos, pa ga je polijevao vodom iz crijeva da bi isprao krv. Tortura ni tada nije prestala, već je djecu opet stavio u automobil i odvezao ih kod frizera da ih ošiša za kaznu. U salonu je bila gužva, pa je kupio mašinicu za šišanje. Odvezao ih je do svoje benzinske, iznio stolicu i naredio im da jedan drugog šišaju na ćelavo. Djeca su to učinila i plakala", prepričava otac dječaka.

Rođak dječaka je u tom trenutku prošao kraj pumpe i vidio šta se događa. 

"Da smo znali, nikad ne bismo dozvolili da djeca sjednu u njegov auto. Htjeli smo se ljudski izviniti i pokazati da su djeca shvatila svoju grešku, a ne da ih se tako izmaltretira. Odrasli čovjek je tukao i mučio djecu" rekao je šokirani otac za Blic.