Foto: Tuzlanski.ba

Vrata glavnog ulaza na Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu tokom noći su ofarbana u "pink", prepoznatljivu ružičastu nijansu koja je iskorišćena za logo istoimene televizije.

U saopštenju koje je stiglo našoj redakciji stoji da je farbanje ulaznih vrata na Filološkom fakultetu djelo revoltiranih studenata, koji su odlučili da na taj način izraze nezadovoljstvo stanjem u kojem se nalazi taj fakultet, kao i da ukažu na nepravilnosti koje se kontinuirano dešavaju godinama unazad, piše Nova.rs.

“Ko je ispratio skorašnja dešavanja na Filološkom, znaće da su ružičaste mrlje direktna aluzija na logo istoimene televizije, koji se prije mjesec dana pojavio na sajtu tog fakulteta i izazvao burne reakcije.

To potvrđuju i plakati okačeni na dva stuba, sa znakom TV Pinka koji se nadvija nad stihovima poznate pjesme Vladislava Petkovića Disa, ‘Naši dani’ ( ‘Razvilo se crno vrijjeme opadanja…’)”, stoji u saopštenju studenata.

Studenti odbijaju da budu pod okriljem nesavjesne uprave fakulteta, koja prijeti da obezvrijedi njihove diplome i lični angažman.

V.d. dekana Ljiljana Marković postupa nezavisno od Univerziteta, profesora i studenata, vođena porivima i strastima nedostojnim jednog profesora” navode.

“Skrnavljenje vrata fakulteta bezazlena je šteta, kratkoročnih posljedica, ali i neuporedivo manja sramota od onoga što se zbiva iza njih. Ovim putem studenti žele da pruže i podršku svojim kolegama i profesorima u njihovoj borbi za očuvanje dostojanstva i integriteta fakulteta, koji je ozbiljno narušen nelegalnim postupanjem uprave”, stoji u mailu upućenom našoj redakciji, koji se završava još jednim citatom iz Disove pjesme “Naši dani”:

‘Pod sramotom živi naše pokoljenje,

Ne čuju se ni protesti ni jauci;

Pod sramotom živi naše javno mnijenje,

Naraštaji koji sišu k’o pauci,

Pod sramotom živi naše pokoljenje.’ (Tuzlanski.ba)