Šta će se dogoditi sa Dankinim ubicama ako tijelo ne bude pronađeno? Advokat objasnio koje mogućnosti postoje
Foto: Tuzlanski.ba

Dvojica radnika srpskog vodovoda priznali su krivicu za ubistvo Danke Ilić, no izjave im nisu posve isti, a nisu niti otkrili gdje se nalazi tijelo dvogodišnjakinje, kazao je ranije danas Načelnik Uprave kriminalističke policije Republike Srbije Ninoslav Cmolić.

Veliko je pitanje za mnoge sada - šta će se dogoditi s osumnjičenicima ako tijelo ne bude nađeno?

Advokat Saša Rajković dao je odgovor na to pitanje za Srbiju Danas.

- Moraju postojati drugi dokazi. Može im se suditi naročito jer ovdje imamo priznanje oba osumnjičena da su počinili djelo koje im se stavlja na teret - kazao je, ističući kako u praksi postoje slučajevi u kojima su ubice osuđene i bez tijela.

- To 'nema tijela, nema djela' nije baš istinita izreka, može se i bez toga suditi, ali radi se o izuzetcima - dodao je advokat. Objasnio je da je djelo kvalificirano kao teško ubistvo u saućesništvu, za koje je najmanja dozvoljena kazna 10 godina zatvora, a najviša doživotni zatvor.

Ako su informacije koje je iznio Cmolić tačne, rekao je Rajković, kvalifikacija krivičnog djela ostat će ista čak i ako tijelo ne bude pronađeno.

Podsjetimo, optuženi su kazali da su djevojčicu udarili autom, pretpostavili da je preminula, a kada se probudila, jedan od njih ju je udavio. Dankino tijelo bacili su na deponiji, no policijska potraga navedenog odlagališta otpada nije rezultirala pronalaskom tijela.