Foto: Tuzlanski.ba

Petogodišnja djevojčica Elizabeth Myers, koja će u sljedećih pet godina zbog rijetkog poremećaja postepeno gubiti vid, prije no što potpuno oslijepi dobit će priliku upoznati svog idola, pišu NY Daily News.

Malena Lizzy boluje od Usherovog sindroma tipa II, zbog kojega nosi slušni aparatić, a prijeti joj i potpuni gubitak vida. Za ovu bolest još ne postoji lijek, stoga su roditelji odlučili sastaviti popis svega što svojoj djevojčici žele pokazati dok još može vidjeti.

djevojcica-zelja-papa2

Njena je priča pak dirnula direktora Turkish Airlinesa, koji je cijeloj porodici potom ponudio besplatne avionske karte za bilo koju destinaciju na svijetu. U dogovoru s Lizzy obitelj je odabrala Rim, odnosno Vatikan, zbog "umjetničkih djela i arhitekture", ali i zbog pape, kojeg je djevojčica poželjela upoznati.

Papa Franjo želju će joj ispuniti i to već sljedeće srijede, na općoj audijenciji. Za to je pak zaslužna organizacija UNITALSI, iz koje poručuju da su naprosto morali djelovati kada su čuli za Lizzynu bolest.

Cijela porodica Myers, inače iz Ohija, u Rimu će također besplatno odsjesti. Malena Lizzy još ne zna koliko je njena bolest ozbiljna, a roditelji joj još nisu rekli da će za par godina izgubiti vid. (index.hr)