Foto: Tuzlanski.ba

Aleksandar Rajkić iz Šapca je krenuo u Italiju u potrazi za boljim životom, a tada ni slutio nije da će na kraju završiti u ozloglašenom zatvoru u kome kaznu služe najveći sicilijanski mafijaši.

Danas 38-godišnji Aleksandar Rajkić nakon odlaska u Italiju se zaposlio u hotelu i mukotrpnim radom zarađivao novac nekoliko mjeseci, ali, više je volio brzu i laku zaradu.

Sjetio se svog starog poznanika koji je u Šabac dolazio iz Italije. Radi se o 50-godišnjem Luki koji ima svoju romsku bandu, i hara po Italiji, tako što upada u kuće bogatih i krade im zlato i novac.

Ovaj čovjek, čini grešku i pridružuje se toj ekipi, koja je za tri godine postala jedna od najvećih bandi na teritoriji Italije.

Međutim, svaka medalja ima dvije strane, pa je poslije velike policijske akcije, uhapšen i odveden u ozloglašeni zatvor u Calabriji na jugu Italije u kome kaznu služe najveći sicilijanski mafijaši.

Kompletnu ispovijest ovog Šapčanina pogledajte kroz serijal „Iza rešetaka“ koji se emituje na Prvoj televiziji. (Tuzlanski.ba)