Oglasio se MUP Srbije o smrti osumnjičenog u slučaju ubistva Danke Ilić
Foto: Ilustracija

Unutrašnja kontrola utvrđuje okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D.D, osumnjičeni u slučaju ubistva dvogodišnje Danke Ilić, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Ukoliko bude ustanovljeno da je bilo zloupotreba i prekoračenja ovlaštenja prilikom postupanja prema preminulom D.D., Sektor unutrašnje kontrole pokrenuće odgovarajuće zakonske mjere protiv onih koji su prekršili zakon i policijsku etiku, a javnost će o tome biti blagovremeno obaviještena, navodi se u saopštenju.

Unutrašnja kontrole prikuplja informacije u utvrđuje činjenicu u ovom slučaju po nalogu Višeg javnog tužilaštva.

Iz MUP-a ističu da su naslovi koji su se u vezi sa smrću D.D. pojavili u pojedinim tabloidima tendenciozni i netačni i imaju za cilj vršenje pritiska na pripadnike MUP-a koji svoj posao rade profesionalno i u skladu sa zakonom.

Policijski službenici iz Sektora unutrašnje kontrole postupaju u potpunosti u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima.

Osumnjičeni D.D. (40) iz Bora uhapšen je zbog postojanja sumnje da je pomogao bratu D.D. (50) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić nakon izvršenog krivičnog djela. On je preminuo je 7. aprila u Policijskoj upravi u Boru, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

O događaju je odmah obaviješteno Više javno tužilaštvo u Zaječaru koje je naložilo obdukciju na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom Polju kod Bora.

Policija je nakon 10 dana potrage uhapsila S.J. i D.D. iz Bora zbog sumnje da su djevojčicu udarili automobilom, a potom njeno tijelo stavili u gepek i odnijeli na deponiju. Tijelo dvogodišnje djevojčice još nije pronađeno.