Novi teroristički napadi u Turskoj: Ubijeno pet pripadnika snaga sigurnosti
Foto: Tuzlanski.ba

U dva teroristička napada u provinciji Širnak na jugoistoku Turske ubijeno je pet pripadnika snaga sigurnosti, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopćeno iz kabineta guvernera provincije Širnak, prvi napad dogodio se jutros oko devet sati po lokalnom vremenu u mjestu Silopi, a pripadnici terorističke organizacije PKK, aktivirali su eksplozivnu napravu postavljenu pored puta kojim se kretalo policijsko vozilo u redovnoj jutarnjoj ophodnji.

U napadu su poginula četiri, dok je jedan policajac ranjen.

Napadnut vojni helikopter - U jutrošnjem napadu na vojni helikopter u Širnaku život je izgubio jedan pripadnik turskih oružanih snaga, potvrđeno je iz Generalštaba Oružanih snaga Republike Turske.

Isti izvor je naveo kako su teroristi otvorili vatru na helikopter u letu, a tom prilikom je teško ranjen jedan vojnik koji je istom letjelicom prebačen u bolnicu ali je izgubio bitku za život.

Provincija i istoimeni grad Širnak nalazi se na jugoistoku Turske, 50 kilometara od granice sa Sirijom i oko 90 kilometara od granice sa Irakom. (Tuzlanski.ba/Foto: Ilustracija)