Narodna skupština RS sutra odlučuje o referendumu o Danu Republike Srpske
Foto: Tuzlanski.ba

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o raspisivanju referenduma o Danu Republike Srpske 9. januaru počet će sutra u 10 sati.

Poslanici će razmatrati Prijedlog odluke o raspisivanju referenduma kao i izbor i imenovanje Republičke komisije za provođenje referenduma. Odlučeno je to na današnjoj sjednici Kolegijuma ove institucije, a odluku su podržali svi klubovi stranaka sa sjedištem u RS. Konačnom prijedlog odluke biće donesen danas, a kao datum održavanja referenduma predviđen je 25. septembar.

"Sam referendum ni kod jedne političke opcije nije bio upitan izuzev Kluba Bošnjaka", rekao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS.

Rekao je i da je ocjenjeno da ima dovoljno vremena da se završe sve procedure kako bi referendum mogao biti održan 25. septembra.

Klubovi poslanika SNSD-a, DNS-a, SP-a, SDS-K i narodni poslanik Ilija Stevančević uputili su juče predsjedniku Narodne skupštine RS zahtjev za zakazivanje posebne sjednice.

Komentarišući jučerašnje ocjene poslanika Koalicije domovina o posebnoj sjednici na kojoj je usvojen Zakon o popisu u RS 2013. godine Čubrilović je rekao da Narodna skupština RS sigurno nije izašla iz okvira Ustava, Zakona i poslovnika. (Anadolija)