Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije intenzivno tragaju za Fatonom Hajrizijem koji se sumnjiči da je preksinoć u Lipničkom Šoru usmrtio policijskog službenika Nikolu Krsmanovića i ranio policajca Vjekoslava Ilića.

MUP Srbije objavio novu fotografiju: Intenzivno tragaju za Fatonom Hajrizijem
Foto: MUP Srbije | Faton Hajrizi

„Pozivamo građane da ukoliko primijete lice sa fotografije ili imaju saznanja o njegovom kretanju odmah obavijeste policiju na broj 192 ili da se obrate najbližoj policijskoj stanici“, piše u saopštenju MUP-a Srbije.

I MUP Republike Srpske je uputio apel građanima.

“Pozivamo građane da ukoliko primijete lice sa fotografije ili imaju saznanja o njegovom kretanju odmah obavijeste policiju na broj 122 ili da se obrate najbližoj policijskoj stanici”, istakli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Medijima je dostavljena i fotografija osumnjičenog.

Veliki broj policije nalazi se u Loznici gdje intenzivno češljaju svaki dio ovog grada u potrazi za osumnjičenim.

U Bijeljini je uhapšen osumnjičeni za transport napadača od Preševa ka Loznici.

Na mjestu događaja pronađen je pasoš koji su izdale institucije u Prištini i njemačka lična karta na ime Hajrizi Artan.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je rekao da je u pitanju teroristički napad pa slučaj preuzima Tužilaštvo za organizovnai kriminal, jer je riječ o napadu na policajca na dužnosti.

Također, izjavio je da su lažne informacije o navodnoj izjavi Antona Hajrizija da mu je dokumenta uzeo brat, jer ako je brat već došao u Njemačku, što bi se vraćao u Preševo.