U Maglaju trenutno gori šuma na području koje je označeno kao minirano.

Gori šuma na miniranom području u Maglaju: Helikopteri OS BiH stižu ujutro
Foto: Maglaj.net | Požar u šumi na području Maglaja

Na osnovu Odluke Ministarstva odbrane BiH, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine dalo je saglasnost za angažovanje helikoptera Oružanih snaga BiH na gašenju požara na području općine Maglaj, saopštio je načelnik Maglaja Mirsad Mahmutagić.

"Iako su sve procedure ispoštovane još oko 16 sati, zbog loših vremenskih uvjeta u reonu Rajlovca, gdje se nalazi baza Brigade vazdušnih snaga OSBiH, polijetanje helikoptera nije bilo moguće. Dolazak helikoptera očekujemo u ranim jutarnjim satima. Ovom prilikom se želim zahvaliti svim službama koje su već 24 sata na terenu, kao i brojnim građanima Maglaja, koji su se dobrovoljno stavili na raspolaganje i pomažu u gašenju požara", kazao je. 

Dodaje da je trenutno gori šuma na području koje je označeno kao minirano.

"U prilog tome govori i činjenica da su se tokom dana čule eksplozije i pucnji što je potvrđeno i od mještana Crnojevića. Iako su ekipe na terenu, najbitnija je sigurnost svakog pojedinca prisutnog na lokalitetu požara. U ovom trenutku nema opasnosti po objekte, a tokom noći će biti organizovana dežura, dok ujutro očekujemo podršku helikoptera, kako bi se požar stavio pod punu kontrolu", zaključio je Mahmutagić.