Mafija krenula u kontranapad: Vučića žele ukloniti po istom scenariju kao i Đinđića?
Foto: Tuzlanski.ba

Pokušaj da se sin Aleksandra Vučića optuži za tuču na splavu „River”, napad pojedinih medija na Mila Đukanovića i saopštenje grupe policajaca, koja sebe naziva „Socijalno-policijski front”, da može doći do haosa u zemlji, dijelovi su sinhronizovanog napada čiji je konačni cilj da se premijer Srbije i njegovi najbliži saradnici kriminalizuju i uklone po receptu po kom je uklonjen i Zoran Đinđić, tvrdi za „Alo!” izvor blizak državnom vrhu Srbije.

 U toku je sinhronizovan atak na državni vrh čiji je cilj da se premijer i njegovi saradnici kriminalizuju u javnosti.

Izvor tvrdi da iza ovog napada stoji dio srpske policije povezan sa podzemljem, koji uklanjanjem premijera želi da zadrži svoje pozicije i spriječi dalje razotkrivanje veza policije i kriminalaca.

 - Sve ovo, nažalost, podsjeća na neke stvari koje su se dogodile 2003. godine, što je i sam Đukanović primjetio, aludirajući na atentat na Zorana Đinđića. Vučić je poručio da se ne plaši i da će država biti jača od svih koji pokušavaju da je uruše, pa krili se oni i po policiji - objašnjava sagovornik.

Podsjetimo, Đukanović je prije neki dan od strane pojedinih medija bio optužen da „sprema udar na Srbiju“, u čemu je crnogorski premijer prepoznao „rukopis iz 2003. godine“ i upozorio Vučića da su ti napisi, u stvari, usmjereni protiv njega. Vučić mu se zahvalio na brizi, potvrdivši da Đukanovićeve tvrdnje „nisu daleko od istine“.

Da u svemu što se dešava velikog udjela imaju neke strukture u policiji, govori i jučerašnja oštra reakcija ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića na saopštenje „Socijalno-policijskog fronta“ u kojem se izražava strah da bi moglo doći do „nezadovoljstva zaposlenih u MUP-u koje neće moći da se kontroliše“ i koje će „dovesti do ozbiljnih posljedica“.

Stefanović to saopštenje vidi kao ozbiljnu prijetnju državi i pokušaj da se izazove haotično stanje u društvu u trenutku kada ulazimo u korjenite i ozbiljne promjene unutar policije. Prema njegovim riječima, takve pokušaje „vidjeli smo i prije 12 godina“. Ministar je, međutim, poručio da „država to neće tolerisati“.

- Znam da najveći broj članova svih sindikata policajaca ne misli da na bilo koji način urušava državni sistem - rekao je Stefanović, i dodao da upravo zbog tih ljudi, ali i svih običnih građana, neće dozvoliti da manjina na bilo koji način unese određene nemire u našu zemlju.

Ministar je naveo da je o saopštenju obavijestio i predsjednika Vlade i direktora BIA, ne bi li oni preduzeli sve dalje potrebne mjere i da bi se ispitalo da li postoje neke skrivene namjere bilo koga u MUP-u.

Istraga u slučaju „River“ ide ka potpunom raskrinkavanju zavjere protiv premijera. Kako „Alo!“ saznaje, policajac koji je potpisao službenu zabilješku u kojoj piše da je Danilo Vučić pretukao golmana Vladimira Stojkovića pao je na poligrafu, ne želeći da otkrije ko mu je naredio da lažno optuži premijerovog sina.

- On je saslušan po po povratku sa godišnjeg odmora. Pao je na poligrafu. Kada smo ga pitali ko mu je rekao da napiše u zabilješci da je Danilo Vučić udario golmana i ko stoji iza te zavjere, nije želio da kaže ime. Samo je izgovorio: „Nemojte da se to slomi na meni, nisam ja sam...“ - otkriva izvor „Alo!“ iz sigurnosnih službi.

U prilog tome da je neko pokušao i na ovaj način da kriminalazuje Vučića i njegovu porodicu govori i izjava Stojkovića data policiji po povratku iz Brazila da ga nije tukao Danilo Vučić. Istragom je utvrđeno da je do tuče došlo između golmana i Dejana Kekića, te da je Vučićev sin te večeri od Stojkovića bio udaljen najmanje 50 metara.