Foto: Tuzlanski.ba

Dok su hodale po krovu razbile su nekoliko crepova, te je sasvim nejasno zašto su koze baš izabrale krov. Istarska policija rekla nam je kako su policajci zatekli osam koza i tri ovce

Prolazio sam tom ulicom i malo zastao. Koze u tom mjestu nisu ništa čudno. Ali baš da su na krovu? E to nisam nikad vidio, rekao je za 24sata čitalac koji je snimio video u srijedu oko 16 sati u Červar-Poratu kraj Poreča.

Radi se o apartmanskom naselju, a koze su bile na krovu koji je blizu apartmana i restorana.

- Bilo ih je nekoliko. Dok su hodale po krovu razbile su nekoliko crijepova - priča čitalac kojem nije jasno zašto su koze baš izabrale krov.

Popele su se tako što je jedan dio krova dosta nisko - dodao je.

Istarska policija istakla je kako su dojavu o kozama i ovcama na krovu dobili oko 16.30 sati te da su zatekli nekoliko ovaca i koza, čiji je vlasnik trenutno nedostupan te je brigu o životinjama preuzeo 26-godišnjak.

- Policijski službenici su obavijestili komunalnu službu Grada Poreča i nadležnu veterinarku inspekciju radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti - rekli su u policiji.

Prema nezvaničnim saznanjima portala 24sata, vlasnik kafića je u zatvoru te je nedostupan za brigu o životinjama, a policija je na mjestu dogadjaja zatekla osam koza i tri ovce. (Tuzlanski.ba)