On je najavio da će zatražiti "ukidanje spiskova, kada su verbalni delikti u pitanju".

Dačić o Severini: Niti je privedena, niti uhapšena, samo je zadržana radi kontrole
Foto: Ilustracija Tuzlanski.ba

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je da je granična policija na granici sa Hrvatskom zadržala pjevačicu Severinu, na osnovu spiskova o "verbalnim deliktima".

 "Severina nije ni privedena ni uhapšena, niti joj je odbijen ulazak u Srbiju, ali je zadržana zbog kontrole", kazao je Dačić za televiziju Pink.

On je najavio da će zatražiti "ukidanje spiskova, kada su verbalni delikti u pitanju". Prema pisanju medija, Severina je bila zadržana na granici Srbije i Hrvatske, nakon čega je odlučila da se vrati u Hrvatsku iako joj je dozvoljen ulazak u Srbiju.

Vezani članak Severina privedena na srpskoj granici

Dačić je dodao očekuje da će krajem ove sedmice iz Grčke biti izručen Srbiji Jovan Cvetić, kojeg potražuje i Hrvatska zbog ratnih zločina.

Dačić je rekao da je "Grčka odlučila da uvaži zahtjev Srbije a ne Hrvatske" za izručenje, dok u isto vrijeme nije htio da komentariše vijest koju su objavili neki mediji, da je u Beogradu uhapšen navodni hrvatski špijun.

"Mi smo isto tako raspisali poternicu za njim, kako bi mogao biti izručen nama", rekao je Dačić, ne navodeći povodom čega je Srbija raspisala potjernicu za Cvetićem.