Crna Gora: Rasvijetljeno ubistvo Vujovića, uhapšeni Vojvodić i Đikanović
Foto: Tuzlanski.ba

Policija je uhapsila lice čiji su inicijali D.V. (38) iz Podgorice koje je osumnjičeno da je ubilo Vidaka Vujovića (24) iz tog grada, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

U saopštenju se navodi da je juče uhapšen Dražen Vojvodić zbog sumnje da je izvršio to krivično djelo, a danas je uhapšeno i lice Novica Đikanović (37) koje se tereti da je bio saizvršilac u teškom ubistvu.

Iz ove uprave su rekli da su u subotu došli do saznanja da je jedna osoba ubijena vatrenim oružjem, a potom zapaljena.

D.V. se sumnjiči da je 31. marta, u periodu između 16.00 i 17.30 časova, odvezao V.V. do naselja Šteke, gdje ga je ubio pištoljem "C3 M57", te se udaljio sa lica mjesta.

"Poslije izvjesnog vremena, D.V. je došao na mjesto izvršenog djela sa N.Đ i zajedno su zapaljivom tečnošću polili tijelo oštećenog sa namjerom uklanjanja materijalnih dokaza", navedeno je u saopštenju.

Iz policije su naveli da su pretresom vozila D.V. pronašli pištolj, a pretresom prostorija koje koristi N.Đ. pronašli su i oduzeli lovačku pušku i municiju zbog čega mu se na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"U blizini kuće N.Đ, pronađen je i mobilni telefon sa oštećenjima za koji je utvrđeno da je pripadao ubijenom licu V.V", navodi se u saopštenju.